Mali

Mali

Mali – I hjärtat av Västafrika – är Afrikas sjunde största land, men också ett av världens fattigaste länder. Ett land med rika kulturella traditioner. Redan på medeltiden var ökenstaden Timbuktu ett begrepp som lärostad för muslimer. Den Maliska kulturen kan man beskriva som en blandning av nordafrikansk Arabisk kultur och det Västafika.

Under sent 1800-tal blev Mali en fransk koloni som en del av det som kallades Franska Sudan. 1959 fick man åter sin självständighet tillsammans med Senegal I en federation och 1960 blev Mali en egen suverän nation. Efter en lång period av enpartistyre bleb Mali en demokratisk fler partistat 1991. I en militärkupp 2012 avsattes presidenten och landet är I praktiken delad I två delar. Tuareggerillan har utropat en egen stat, Azawad, i de norra delarna av landet. Man kan beskriva det som en uppdelning av muslimer I norr och fransktalande kristna I söder. Islam är den absolut största religionen I landet och utövas av ca 90 % av befolkningen.

 

Distansbibelskolan

I Västafrika har Distansbibelskolan ett regionalt program på franska. Det betyder att alla länder som anslutit sig till programmet har samma kursplan.

Mali, som är ett av de länder som drabbats av ebola epidemin har trots det lyckats starta upp Distansbibelskolan verksamheten.

Pastor Job , som ansvarar för verksamheten gör ett bra jobb. Han precis som nästan alla andra koordinatörer i Västafrika har konstaterat att vi inte enbart kan använda undervisningen på franska. Allt för många pastorer på landsbygden behärskar inte franska tillräckligt väl för att kunna tillgodogöra sig undervisningen. Så, parallellt med att man har elever som studerar på vårt fransktalande program har man börjat förbereda för att gå vidare med ett första stamspråk.

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 18
167 51 Bromma

Postadress:
Distansbibelskolan IBRA
BOX 151 44
167 15 Bromma

Kontakt:
Telefon: 08 608 96 40
Mobil: 0765 36 96 40
E-post: distansbibelskolan@ibra.se

@ 2018 IBRA - All rights reserved.