Indien

Indien

Indien är en av de äldsta, dokumenterade kulturerna i världen.

Efter Kina är Indien världens folkrikaste nation. I maj månad 2000 passerade Indien den magiska gränsen på en miljard människor och i juli månad 2014 uppskattades Indiens folkmängd till 1,24 miljarder. Den snabba befolkningsökningen gör att man räknar med att någon gång mellan år 2025 och 2030 kommer Indien att passera Kina som världen folkrikaste nation. Mer än halva Indiens befolkning är under 25 år.

Det finns ca 300 olika språk; hindi räknas som statsspråk men även 21 andra språk (främst majoritetsspråken i delstaterna) har officiell status. Det största språket är Hindi som talas av mer än 330 miljoner människor och därmed blir ett av de absolut största språken i världen.

Indien är idag en betydande ekonomisk makt och har Asiens tredje största ekonomi efter Kina och Japan. Indien har en stor och växande industri- och tjänstesektor, har skaffat sig en egen kärnkraftsindustri, bygger egna rymdfarkoster och bilar. Inom IT-branschen är man en av de stora mjukvarutillverkare.

Men landets ekonomiska tillgångar fördelas väldigt ojämnt. Miljontals Indier är oerhört rika samtidigt som en halv miljard människor lever på ca 25 kr per dag.

Traditionellt är Indien ett hinduiskt land men med en stor muslimsk population. Vid självständigheten från Storbritannien 1947 bildades Pakistan specifikt för att de indiska muslimerna skulle få en egen stat. Den officiella siffran på antalet muslimer i Indien är ca:13,5 % men kan vara mycket större., Antalet kristna i landet ökar och de beräknas idag utgöra ca: 2,5% av Indiens befolkning. De kristnas situation i Indien har förvärrats på senare år. I vissa områden i Indien är förföljelsen svår och människor får ge sina liv för tron på Jesus Kristus.

 

Distansbibelskolan

Indien har ett stort behov av att träna ledare, dels på grund av väckelsen som poågår och dels på grund av det stora antalet människor och de enorma geografiska avstånden i landet. Distansbibelskolan har haft ekonomiskt stöd till en organisation som heter Manna Miniastry som har sitt huvudkontor i Hyderabad, Andra Pradesh. Vårt stöd har fasats ut, men verksamheten pågår i församlingens egen regi.

Sedan några år tillbaka har vi samarbetat vi nu med Philadelphia Churches in India, som har sitt huvudkontor i New Delhi. Även denna verksamhet har fasats ut, och inget stöd går längre till Indien.

 

Studentröster

En anonym röst från norra Indien.

Jag arbetar i slummen med att plantera en församling. Det är inte lätt att evangelisera bland dessa människor, men jag försöker hitta någon person som jag kan bygga relation med. Ofta är det när det uppstår sjukdom eller andra problem och vi ber för dem som dom förstår att Jesus är en levande verksam Gud. Ofta kommer människor till tro i samband med att vi ber för dem och det sker ett mirakel. Då förstår dom att Jesus lever.

Jag ber att Gud ska bevara mitt liv och att jag ska bli till välsignelse för folket i slummen. Jag behöver studera för att kunna hjälpa andra.

 

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 18
167 51 Bromma

Postadress:
Distansbibelskolan IBRA
BOX 151 44
167 15 Bromma

Kontakt:
Telefon: 08 608 96 40
Mobil: 0765 36 96 40
E-post: distansbibelskolan@ibra.se

@ 2018 IBRA - All rights reserved.